Rok
2019
Rok vydání
2020
ISSN
1804-2449 (print)
2570-5946 (online)
Trvalý odkaz (handle): https://hdl.handle.net/11222.digilib/142866
Poznámka
- Editoři monotematického čísla / Editors of the issue: Gabriela Fatková a Miroslav Kouba
Ústav FF MU
Obor
Obsah:
Page | Title |
---|---|
[5]-6 | Pozvání ke stolu Fatková, Gabriela; Kouba, Miroslav | ![]() |
Page | Title |
---|---|
[7]-27 | Kulinární praxe českých Balkánců : gastronomie v rodině, při menšinových akcích, balkánské restaurace Bočková, Helena | ![]() |
[28]-50 | "Supa ili čorba"? : role polévky v kulinární kultuře Balkánu a střední Evropy Kouba, Miroslav | ![]() |
[51]-61 | Holubci, sarmi a šulky : balkánské závitky a jejich druhý život v českém pohraničí Fatková, Gabriela | ![]() |
[62]-75 | The burek as a meal and metaphor : food, migration and identity between "Orient" and "Occident" Slavková, Markéta | ![]() |
Page | Title |
---|---|
[76]-78 | Stefan Dečev: Obyčejný nebo vídeňský? O dlouhé cestě kozunaku po Dunaji Dečev, Stefan | ![]() |
[79]-85 | Luan Starova: Období koz Starova, Luan | ![]() |
Page | Title |
---|---|
[86]-88 | [Ocelák, Radek. Reemigranti: minulost sedmihradských Slováků a jejich poválečný příchod z Rumunska do ČSR] Fatková, Gabriela | ![]() |
Page | Title |
---|---|
[89]-93 | "The historian in the archive is like the anthropologist in the field" : an interview with Professor Maria Todorova (University of Illinois at Urbana-Champaign) Budilová, Lenka J.; Jakoubek, Marek; Todorova, Maria | ![]() |
[94]-96 | "Sféra stravy je charakteristická spíše postupnými přechody, jen zřídkakdy se setkáme s ostrými hranicemi" : rozhovor s doc. Stefanem Dečevem Fatková, Gabriela; Dečev, Stefan | ![]() |
Page | Title |
---|---|
[97]-100 | Balkán a antropologická imaginace na Ústavu etnologie FF UK v Praze Budilová, Lenka J.; Jakoubek, Marek | ![]() |
[101]-102 | Václav Štěpánek slaví šedesátiny Stehlík, Petr | ![]() |
Page | Title |
---|---|
[103]-[104] | Pokyny pro autory | ![]() |